Woonboxx

Woonboxx.nl

Woonbeleving menu
Woonbeleving
Aanmelden
Nieuwsbrief van Kok Wooncenter

Voor handige tips en informatie over alles wat met wonen te maken heeft neemt u nu een gratis abonnement op onze nieuwsbrief !

Aan- of afmelden

Kok Wooncenter

Van Rossum Meubelen

Van boomstam tot een eigentijds massief eiken meubel.

Van Rossum Meubelen BV is, net als Kok Wooncenter, een echt familiebedrijf. De fabriek is opgericht in 1974 door Piet van Rossum, inmiddels wordt het geleid door zijn twee dochters Suzanne en Marlieke van Rossum.

lofsfeer1Door een eigen houtzagerij in Frankrijk heeft Van Rossum een belangrijk deel van het productieproces in eigen beheer. Het zelf aankopen van percelen bos op Franse veilingen, het verwerken van het hout in eigen zagerij en het op een natuurlijke wijze laten 'wassen en drogen' van het eiken hout. Dit alles garandeert een constante aanvoer van kwalitatief uiterst hoogwaardig eikenhout.


De meubelcollecties van Van Rossum worden gemaakt van massief Europees eikenhout.

lofsfeer2De Europese eik is een gulle boom. Door de open kruin, vaak op dertig meter hoogte of meer, bereikt het zonlicht makkelijk de bomen van het bos. Door de trage groei is eikenhout fijn van nerf en uiterst hard. Omdat de boom pas hoog vertakt kan het grootste deel van de stam verwerkt worden tot "foutloos" hout, eerste kwaliteit. Vrijwel vrij van noesten en scheuren. Hogere delen van de stam vertonen meer karakter, de rustieke kwaliteit. Dat is de schoonheid van eiken: geen boom is gelijk, geen balk is hetzelfde. In de kleurnuance, in de noesten en de nerven toont ieder meubel de vingerafdrukken van de tijd. Zo persoonlijk als een vertrouwd gezicht.

lofsfeer3Na de kap volgen lange perioden van rust. Eerst als stam in het bos, daarna los gestapeld op het terrein van de zagerij. Zo kunnen de zon en de wind hun werk doen bij het natuurlijke droogproces van het hout. Een proces dat maanden, soms jaren, kan duren. Als het hout het aangeeft -en niet eerder- volgt op het terrein van de zagerij de selectie. Alleen die kwaliteiten en afmetingen die nodig zijn voor de fabricage van de collecties van Van Rossum worden naar Nederland getransporteerd, als complete gezaagde stammen.

In Bergharen komt het allemaal samen:
het karakter van het hout, het oog van de vakman.

In Nederland wordt het hout nogmaals nagedroogd, zodat de kwaliteit van de volledig massieve meubels in het huidige klimaat van de woonhuizen perfect blijft. Nadat het hout op maat is gezaagd zorgt het machinepark in een van de modernste meubelfabrieken van Nederland voor het pennen, schaven, groeven en boren. Hierna worden de onderdelen door Van Rossum's meestermeubelmakes hoogwaardig van kwaliteit, met zorg en aandacht in elkaar gezet en per stuk gecontroleerd alvorens ze geheel met de hand in de gewenste kleur worden verwerkt.

Het resultaat van het bovengenoemde proces staat uitgebreid gepresenteerd in vier verschillende collecties bij Kok Wooncenter

Collecties

De moderne collecties van Van Rossum worden geleverd in een groot aantal standaardmaten. Maar ook maatwerk is mogelijk: in alle combinaties van hoogte, breedte en lengte kan worden voorzien.

lofLOF
Stijlvolle meubels in een helder Italiaanse stijl met opvallende op het vierkant gebaseerde ontwerpelementen. De nerf van het hout loopt onafgebroken door van boven- naar zijkant. De Lof collectie is een elegante combinatie van functionaliteit en sierlijkheid uitgevoerd in eerste kwaliteit eiken. Duurzaam afgewerkt - gelakt, naturel of getint - garanderen deze meubels een leven lang gebruiksgemak.

zusenzo

Zus&Zo
De Zus&Zo collectie is een eigentijdse collectie, ontworpen in eigen huis. De tafels zijn uitgevoerd met kloeke poten en rechte randen. Het tafelblad toont een opvallende zwaluwstaartverbinding: een ambachtelijk constructiedetail uit de traditie van de houtbewerking.

zizo1Zizo
Ook de Zizo is eigen ontwerp. Modern, eenvoudig en in harmonie met het natuurlijk constructiemateriaal. Ook dit ontwerp heeft de opvallende zwaluwstaartverbinding als functioneel vormelement. Eigentijds met een ambachtelijk detail.

kops-a1KOPS
Zoals de naam al doet vermoeden, wordt het merendeel uit deze lijn gemaakt met een kops houten blad. Het hout is op een bijzondere manier verwerkt. De normale houtnerf is niet te zien, maar een structuur van jaarringen en mergstralen komt naar boven, wat een heel speciaal effect geeft.

Publicaties

De Residence besteedt in haar januari/februari 2005 nummer onder het thema "verstilling" aandacht aan de hoge kast. Een kast met klasse. Ingetogen van aard en stijlvol van uitvoering.

mopElle Wonen toont in haar januari/februari 2005 nummer onze Mop: een modern en helder vormgegeven dressoir, natuurlijk uitgevoerd in massief eiken.

lof1

© 2014 Woonboxx - KokWooncenter