Woonboxx

Woonboxx.nl

Woonbeleving menu
Woonbeleving
Aanmelden
Nieuwsbrief van Kok Wooncenter

Voor handige tips en informatie over alles wat met wonen te maken heeft neemt u nu een gratis abonnement op onze nieuwsbrief !

Aan- of afmelden

Kok Wooncenter


De beleving van een ruimte wordt sterk bepaald door het kleurbeeld. Zo maken donkere kleuren een kamer kleiner dan met lichte kleuren. Elke kleur heeft een andere uitwerking op de mens en een ruimte. Bijvoorbeeld:

Groen staat voor groei, rust en frisheid Blauw voor koel en kalmerend. Geel is een opwekkende, verhelderende en stimulerende kleur Rood staat voor warmte en energie

Om een geschikte kleurkeuze voor een kamer te bepalen moeten we ook rekening houden met lichtinval en de hoeveelheid ramen. Ligt de ruimte met zijn ramen naar het noorden toe, dan valt er koel licht binnen. Gebruik dan wat warmere tinten om het gezellig te maken.

Een gekleurd plafond zorgt dat de ruimte kleiner wordt. Zodat er bij zeer hoge ruimtes er een intiemer effect wordt gekregen. Op deze afbeelding lijkt plafond lager en is de ruimte minder diep.

Een wit plafond reflecteert meer licht dan een plafond in kleur. Hierdoor lijkt de kamer juist weer hoger. Je kunt dit effect versterken door wanden in een kamer niet geheel tot aan het plafond een kleur te geven maar juist tot 25 cm daar onder. Door hierboven de zelfde lichte tint als het plafond te gebruiken wordt de kamer visueel hoger.

Dit zelfde effect wordt bereikt door vertikale strepen. Horizontale strepen op een muur verbreden de ruimte. Door de vloer en plafond een donker kleur te geven lijkt de ruimte ook weer hoger.

Bij een keuze van een kleurbeeld kunt u vervolgens kiezen om alles uit een kleurtoon samen te stellen, ton sur ton. Of juist gedurfd in contrasterende kleuren. Bij contrasterende kleuren is de kleurhardheid waarin u ze kiest belangrijk. Als dit niet goed gebeurd kunnen kleuren met elkaar gaan vloeken.

© 2014 Woonboxx - KokWooncenter