Woonboxx

Woonboxx.nl

Woonbeleving menu
Woonbeleving
Aanmelden
Nieuwsbrief van Kok Wooncenter

Voor handige tips en informatie over alles wat met wonen te maken heeft neemt u nu een gratis abonnement op onze nieuwsbrief !

Aan- of afmelden

Kok Wooncenter
 

Keuze van materialen voor de aankleding van uw huis

 

Over smaak valt niet te twisten, ook als het gaat over ons interieur. Waar de één kiest voor 'modern en strak', geeft de ander de voorkeur aan 'landelijk of klassiek'.Wat wel zeker is, is dat een interieur pas kompleet is als de aankleding met zorg is uitgezocht.

 

 

Karpetten

 

Karpetten zijn bij harde vloeren zoals parket, laminaat of plavuizen, de sfeermaker bij uitstek. Het geeft een interieur de gewenste 'finisching touch'. Bovendien zijn ze onmisbaar voor een comfortabel woonklimaat. Het biedt warmte, sfeer en is geluiddempend.

 

Getufte karpetten

Wanneer u kiest voor een tuftapijt dan zijn de mogelijkheden onbeperkt. Wilt u een bescheiden of juiste een uitbundig dessin? Effen of een motief uit uw interieur? Met een getuft karpet kunt u dit naar eigen wensen samenstellen, in kleur, dessin, vorm en afmeting.

 

Handgeknoopte karpetten

Handknopen is naar onze mening de meest pure vorm van tapijten maken. Deze ambachtskunst kan worden gekoppeld aan uw ideeën. Hierdoor kunt u zowel de afmeting als de kleurencombinatie van elk dessin aan uw persoonlijke woonwensen aanpassen.

 

 

Vloerbedekking

 

Welke vloerbedekking is het meest geschikt? Een steeds wederkerende vraag, want elke ruimte stelt immers haar eigen eisen. Zo zullen in de woonkamer vooral dessin en de kleuren doorslaggevend zijn. In de slaapkamer en de kinderkamer tellen vooral voetcomfort en hygiëne. In de keuken moet de ideale vloerbedekking juist weer tegen een stootje kunnen.

 

Zachte vloerbedekking

Een tapijt geeft meteen warmte en sfeer aan een ruimte. Het is bovendien geluiddempend, warmte-isolerend en is veilig en veerkrachtig.

Tapijt is er in tal van soorten. Met en hoge of een lage pool, met een gedraaide pool, met kleine lusjes of een gladde geschoren pool. Tegenwoordig zijn er ook tapijten verkrijgbaar waarin een open pool en een lus zijn gecombineerd.

De basismaterialen voor tapijt zijn wol, katoen, geitenhaar, sisal, synthetisch of mengvormen hiervan. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling. Tegenwoordig hebben veel tapijten een vlekwerende behandeling ondergaan.

 

Door de vele kleuren tapijt kunt u de vloer precies afstemmen op de kleur van de gordijnen en meubelen. Bedank daarbij dat u ook nog eens de mogelijkheid heeft om de decoratieve factor te verhogen door randen, patronen of combinaties van materialen toe te passen.

 

Tip

Goed ondertapijt bevordert de levensduur van uw tapijt. Extra veerkracht geeft meer comfort en het tapijt blijft langer mooi. Ondertapijt verbetert bovendien de warmte- en geluidsisolatie.

 

 

Tapijt met PIT, een duidelijke keuze

Tegenwoordig werkt zowat elke tapijtleverancier met PIT-symbolen. PIT, het Product Informatiesysteem voor Tapijt, laat door duidelijke symbolen zich makkelijk aflezen en brengt de eigenschappen en toepassings- mogelijkheden van een bepaalde kwaliteit tapijt in kaart. Het is een objectief systeem, opgezet door de tapijtbranche, consumentenorganisaties en testinstituten als TNO.

 

Harde Vloerbedekking 

Harde vloerbedekking heeft over het algemeen praktische voordelen zoals een hoge slijtvastheid, zijn hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud.

 

Linoleum/marmoleum

Wist u dat linoleum al meer dan 100 jaar oud is? Lijnolie, harsen, houtmeel, kurk, gemalen kalksteen, jute en kleurpigmenten zijn de voornaamste ingrediënten van dit bekende materiaal. Puur natuur, dus zonder kunstmatige bijmengingen. Verkrijgbaar in een zee van kleuren, structuren en combinaties. Forbo Krommenie is de grootste leverancier van Linoleum.

Het materiaal kent inmiddels vele gezichten: van decoratief tot avant-garde. Het bekendste zijn de gemarmerde dessins. Het grootste deel daarvan wordt verkocht als Marmoleum, de merknaam van Forbo Krommenie. Daarnaast zijn er ook effen soorten zoals de Walton.

 

De nieuwere generatie linoleum heet Artoleum. Deze Avantgardische variant heeft een meerkleurig 'gekamde' dessinering in zeer veel verrassende kleurcombinaties.

 

Bij Linoleum heeft u de mogelijkheid om met randen, patronen (standaard of naar eigen idee) figuren en in combinatie met tapijt, de vloer een eigen karakter te geven.

 

Vinyl

Vinyl vloerbedekking biedt uitgebreide keuzemogelijkheden in dessin, kleur, duurzaamheid en prijs. Het meeste vinyl is inmiddels op standaardbreedtes van 200, 300 en 400 cm breed leverbaar. Ruim voldoende om de gemiddelde woonkamer of keuken naadloos te kunnen leggen.

 

 

 

Raambekleding

 

Met gordijnen, inbetweens of voile kunt u werkelijk alle kanten uit. Behalve de traditionele plooitechnieken worden steeds meer speelse manieren ontdekt om de kamer op een sfeervolle manier te decoreren. Dat kan heel uitbundig gebeuren of daarentegen uiterst sober. Raamdecoratie is dan ook meer dan een simpel gordijn. Het gaat om het totaalbeeld van stof en ophangtechniek. Bij de nieuwe confectietechnieken als ringen, knijpertjes of lussen past het beste een roede of voor in een modern interieur juist een spandraad. De roede is leverbaar in divers materialen en stijlen. Het karakter van de stof zal voornamelijk bepalen wat wel of niet mogelijk is.

 

Rolgordijn, verticale jaloezie, plissé etc.

Er bestaat bijna geen type raamdecoratie dat niet oorspronkelijk werd ontwikkeld door 'Luxaflex'. Van de eerste horizontale jaloezieën tot de trendy geplooide vouwgordijnen van vandaag ontsproten ze aan de creatieve geest van het ideeënrijke 'Luxaflex'-team.

 

Functioneel en decoratief

Elk type raambekleding laat u spelen met licht. Het feit dat u felle zon kunt buitensluiten is natuurlijk een eerste functioneel aspect van raamdecoratie. Maar, het woord zegt het al, ook in decoratief opzicht kunt u met raambekleding alle kanten uit. Vandaar dat er zoveel verschillende soorten zijn: iedere woonsfeer krijgt zijn eigen type raamdecoratie.

Het leveringspakket bestaat o.a. uit rolgordijnen, plissés, duettes, horizontale en verticale jaloezieën, vouwgordijnen, paneelgordijnen, luminettes en silhouettes.

 

Elk product is in verschillende kleuren, motieven en/of materialen leverbaar. Een verticale jaloezie als voorbeeld kan worden geleverd in aluminium, kunststof en stof. Dit kan vervolgens weer worden geleverd in verschillende kleuren en/of motieven. Hierdoor zijn de keuze mogelijkheden haast onbeperkt. Ook voor schuine of ronde ramen is er tegenwoordig vaak een passende oplossing.

© 2014 Woonboxx - KokWooncenter